Nieuws

Dirk van den Broek wint voor vijfde jaar op rij Beste Folder Awards

16 september 2021

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar heeft Dirk van den Broek de award voor Beste Folder in de categorie Supermarkt en Slijterij gewonnen. Zowel de papieren- als de online folder van Dirk komt hier als winnaar uit de bus. Ook ging de prijs voor de overall winnaar naar beide folders van Dirk. Dit werd gisteravond bekendgemaakt tijdens het Catch the Shopper-event bij InnStyle in Maarssen.

 

Lees verder

Lekker thuiskomen met Dirk 2.0

25 augustus 2021

Na een succesvolle thuiskom-actie op Schiphol in 2019 verwelkomde supermarktketen Dirk van den Broek afgelopen weekend bij grensovergang Hazeldonk terugkerende vakantiegangers met een gratis bigshopper vol thuiskom-boodschappen. Dirk deed voor de thuiskomers de eerste handige en noodzakelijke boodschappen. Voor de lekkere trek en een eerste ontbijtje. Zo kon het vakantiegevoel nog even vastgehouden worden en een zachte landing worden gemaakt, voordat het gebruikelijke, dagelijkse leven weer van start gaat.

Lees verder

Dirk zet volgende stap in verduurzaming kipassortiment

9 juli 2021

Al ruim een jaar prijkt het Beter Leven keurmerk met 1 ster op alle kipvleeswaren bij Dirk. Maar per eind 2023 kiest Dirk ook voor een ondergrens van 1 ster Beter Leven op het verse kip assortiment.

Lees verder

Derde statiegeldactie van Dirk van den Broek voor Jantje Beton van start

8 juni 2021

Vandaag gaven Dave Ensberg-Kleijkers (directeur-bestuurder van Jantje Beton) en Jos van der Jagt (supermarktmanager van Dirk van den Broek) het startsein voor de derde statiegeldactie voor Jantje Beton. In alle Dirk filialen kunnen klanten vanaf vandaag t/m zaterdag 17 juli hun statiegeldbon schenken aan Jantje Beton.

Lees verder

Jezelf uitnodigen voor een sollicitatie, het kan nu bij supermarkt Dirk

17 mei 2021

Dirk laat geïnteresseerden zelf bepalen óf en wanneer ze op gesprek komen voor nieuw wervingstraject.

Bij het nieuwste wervingstraject van supermarktketen Dirk hoeft niemand onzeker te zijn of hij/zij wordt uitgenodigd voor een gesprek. Door zich online voor een tijdslot aan te melden, kunnen sollicitanten zichzelf namelijk uitnodigen voor een eerste kennismaking. Hiermee ben je sowieso verzekerd van een gesprek. De functie die een kandidaat mogelijk zou kunnen vervullen, wordt tijdens het gesprek verder bepaald. Met deze nieuwe manier van werven is de supermarktketen op zoek naar potentiële kandidaten voor verschillende functies binnen het bedrijf.

Lees verder

Loek Peters geeft startsein ‘Lege fles voor ALS’

28 april 2021

Loek Peters, ambassadeur van Stichting ALS Nederland, gaf maandag 26 april om 12.00 uur het startsein voor de statiegeldactie bij Dirk van den Broek. Dit deed hij door als eerste een winkelwagen vol lege flessen in te leveren, zijn statiegeld te doneren en anderen op te roepen hetzelfde te doen. "Een mooi begin van een mooie actie!", aldus Loek.Lees verder

DekaMarkt neemt 19 DEEN filialen over

16 februari 2021

Vandaag heeft DEEN bekendgemaakt dat deze supermarktketen zal worden verkocht. DekaMarkt heeft overeenstemming bereikt met DEEN over de overname van 19 DEEN winkelfilialen. Deze winkels zullen worden omgebouwd naar DekaMarkt waarmee we straks ongeveer 100 filialen hebben. Onze klanten kunnen dan op nog meer plekken bij ons terecht.

Lees verder

Heerlijk verse broodjes bij DekaMarkt Epe Hoge Weerd

27 november 2020

In slechts 4 dagen tijd onderging DekaMarkt Epe Hoge Weerd een flinke metamorfose. Vanaf gisterenochtend komt de geur van versgebakken broodjes je tegemoet als je de vernieuwde winkel binnenloopt. Tijdens de korte verbouwing werd er namelijk een bakkerij afdeling toegevoegd waar de hele dag door verse broodjes worden gebakken.  Verder kreeg de winkel nieuwe stellingen en nieuwe meubels voor de groente- en fruitproducten.  
Lees verder

Nicolette Kluijver's Jolly Jungle koop je exclusief bij Dirk

13 november 2020

Vanaf zondag 15 november verkoopt Dirk exclusief het Jolly Jungle assortiment van presentatrice Nicolette Kluijver. Deze vrolijke baby- en kindercollectie bestaat uit knuffels, rugtassen,  kledingsets, hydrofiel doeken, pyjama’s en nog veel meer. Uiteraard voor een betaalbare prijs, passend bij Dirk.

Lees verder

Dirk Volendam keert terug op oude plek

3 november 2020

Ruim 4 jaar na het afbranden van het winkelpand keert Dirk terug op zijn oude plek. Vanochtend opende supermarktmanager Johan van der Tas trots de deuren van zijn nieuwe pand op de Hyacintenstraat. Een bijzonder moment!Lees verder

Dirk opnieuw beste supermarkt van Nederland

21 september 2020

Voor het tweede jaar op rij mag Dirk zich de ‘Beste supermarkt van Nederland’ noemen. Ruim 240.000 consumenten brachten hun stem uit op bijna 500 retailers tijdens de ABN AMRO Retailer of the Year verkiezingen.  In de categorie Supermarkten stemden de meeste consumenten op Dirk en hierdoor mag Dirk de felbegeerde publieksprijs toevoegen aan zijn prijzenkast.Lees verder

DekaMarkt start met ombouw van 19 voormalige DEEN-supermarkten

13 september 2021

DekaMarkt opent vanaf deze week 19 nieuwe winkels op feestelijke wijze. De nieuwe winkels betreffen de voormalig DEEN-filialen die DekaMarkt recent heeft overgenomen. Deze winkels worden omgebouwd naar DekaMarkt en openen de komende weken gefaseerd hun deuren. De eerste twee winkels openen  op zaterdag 18 september aan de Clomp in Zeist en aan de Molenzicht in Waarland.

Lees verder

99ste winkel van DekaMarkt komt in Veenendaal

23 augustus 2021

Eind van dit jaar opent DekaMarkt een winkel in winkelcentrum Scheepjeshof in Veenendaal. Op de planning staan al 19 nieuwe winkels die in het najaar geopend worden. Veenendaal wordt aan deze lijst met openingen toegevoegd. Met de winkel in Veenendaal komt het aantal DekaMarkt winkels op 99.    

Lees verder

Meer ruimte voor vers bij DekaMarkt Koog aan de Zaan

7 juli 2021

Vanochtend vroeg opende supermarktmanager Patrick Gijssen de deuren van zijn vernieuwde DekaMarkt op de Molenwerf in Koog aan de Zaan. Door het toevoegen van de ruimte van de voormalige kapper komen er meer vierkante meters beschikbaar voor vers. Ook werden er bijna 1400 nieuwe artikelen extra toegevoegd aan het assortiment. Nog meer keuze dus!

Lees verder

Splinternieuwe Dirk vestigt zich op voormalige plek Harders Plaza

22 juni 2021

Vanochtend opende supermarktmanager Michel Klinkert de deuren van zijn nieuwe Dirk op de voormalige plek van uitgaanscentrum Harders Plaza. Vijf jaar lang huisde de supermarktketen in een noodpand, maar vanaf vandaag doet Harderwijk zijn boodschappen in een volledig nieuw pand.Lees verder

De tijd is rijp: Marcel Huizing overhandigt petitie aan Tweede Kamer

8 juni 2021

Vanmiddag heeft Marcel Huizing, algemeen directeur Dirk van den Broek, de petitie 'de tijd is rijp' aangeboden aan de Tweede Kamercommissie voor Financiën.  Meer dan 52.000 Nederlandse burgers tekenden de petitie om de btw op groente en fruit te verlagen van 9% naar 6%. De supermarktketen hoopt hiermee de overheid te overtuigen om de belasting  te verlagen zodat gezonde, verse producten voor meer mensen dagelijks toegankelijk worden en een gezonde levensstijl binnen handbereik ligt. 

Lees verder

Gewijzigde aansturing Detailresult Groep; CEO treedt terug

4 mei 2021

Detailresult Groep (DRG), het moederbedrijf van supermarktformules DekaMarkt en Dirk, brengt een wijziging aan in haar aansturingsmodel om de commerciële slagkracht van beide formules te vergroten.

Lees verder

DekaMarkt steunt ARTIS met ruim 46.000 euro

28 april 2021

Door de coronamaatregelen mocht ARTIS geen bezoekers meer ontvangen en miste daardoor veel inkomsten. DekaMarkt zette daarom voor het eerst een landelijke statiegeldactie in binnen alle vestigingen van de keten. Klanten doneerden in 5 weken tijd bijna 15.000 euro aan het goede doel. DekaMarkt verdubbelt dit bedrag en doneert nog eens een bedrag van 17.000 euro om het 17e samenwerkingsjaar te vieren.
Lees verder

Dirk schenkt met statiegeldactie ruim 59.000 euro aan Voedselbanken Nederland

9 februari 2021

De klanten van Dirk van den Broek hebben voor het achtste jaar op rij hun betrokkenheid bij het werk van de voedselbank getoond. Zij doneerden op grote schaal de opbrengst van hun statiegeldflessen, dat uitkwam op een bedrag van ruim 59.000 euro.  Lees verder

Dirk opent 126ste vestiging in Rotterdam Hillegersberg

23 november 2020

In het voormalige pand van Marqt opende Dirk gisterenochtend een bijzondere winkel. Op een beperkt vloeroppervlak biedt de winkelketen een complete supermarkt aan. Naast het reguliere assortiment focust Dirk ook op de gemaksklant met verse sappen, pizza’s en maaltijdsalades.

Lees verder

De straten van Assen kleuren rood

10 november 2020

Vanaf vanochtend fleurt een nieuwe kleur de straten van Assen op: rood! Nieuwkomer Dirk van den Broek opende namelijk een supermarkt in winkelcentrum Triade en zet hiermee zijn eerste stap in de provincie Drenthe. De rode tas hoort vanaf nu bij het straatbeeld.

Lees verder

Dirk Hoogvliet Binnenban weer open na metamorfose

26 oktober 2020

De broccoli, bloemkool, appels en mandarijnen stralen je tegemoet als je binnenkomt in de vernieuwde Dirk in winkelcentrum Hoogvliet. Gisteren heropende de supermarkt na een flinke verbouwing: de lay-out van de winkel is aangepast, waardoor je nu binnenkomt op de groente- en fruitafdeling. De winkel is daarnaast voorzien van nieuwe stellingen en het magazijn is naar beneden verplaatst, waardoor de winkel net wat groter is geworden.Lees verder

DekaMarkt bereikt mijlpaal van 200.000 Magic Boxen

6 september 2021

Klanten van DekaMarkt en gebruikers van Too Good To Go zijn goed bezig! Inmiddels zijn er namelijk 200.000 Magic Boxen verkocht via Too Good To Go. Dit staat gelijk aan 100 x een vlucht om de wereld, waardoor we 500.000 kg CO2 bespaarden. Met de overname van 19 Deen winkels en de komst van een nieuwe DekaMarkt in Veenendaal breidt de supermarktketen uit met 20 nieuwe locaties, zodat nog meer klanten kunnen bijdragen aan het voorkomen van voedselverspilling.

Lees verder

DekaMarkt kan beginnen met ombouw 19 DEEN filialen

9 juli 2021

Vandaag is bekend geworden dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de verkoop van DEEN heeft goedgekeurd. Van de 80 DEEN winkels gaan 19 filialen naar DekaMarkt. Ook neemt DekaMarkt het distributiecentrum in Beverwijk en de warme keuken in Hoorn over. De overnemende partijen werken de komende maanden samen met Deen de details van de transactie verder uit, waarna deze formeel kan worden afgerond. De ombouw van de betreffende DEEN-winkels start direct daarna.

 

Lees verder

De beste Dirk van Nederland staat in Amsterdam

5 juli 2021

Abdellah Hamcha is een gelukkig man. Met zijn team zorgde hij er voor dat Dirk Amsterdam IJdoornlaan er met de winst vandoor ging in de interne winkelwedstrijd van de supermarktketen. Marcel Huizing, directeur Dirk, en Martin Schuurmans, operationeel manager, maakten de winnaars digitaal bekend.Lees verder

Beste DekaMarkt van Nederland bekend

9 juni 2021

Dinsdag 8 juni stond rood omcirkeld in de agenda’s van de 11 finalisten van de interne winkelwedstrijd. Op deze dag maakten Ralf Simons en Dirk Kat, directie van DekaMarkt, de beste DekaMarkt van Nederland bekend door een bezoek aan het winnende filiaal te brengen. De heren parkeerden hun auto uiteindelijk bij DekaMarkt Wormerveer waar zij supermarktmanager Ben Zwirs en zijn team feliciteerden met de winst! 

Lees verder

DekaMarkt uitgeroepen tot klantvriendelijkste supermarkt

1 juni 2021

Uit het meest recente marktonderzoek van Marketresponse komt DekaMarkt als klantvriendelijkste supermarkt uit de bus. Klanten geven het bedrijf een 8- en prijzen het vriendelijke personeel dat altijd een stapje extra zet. Een primeur voor DekaMarkt! Niet eerder won de supermarktketen deze prijs.
Lees verder

Een metamorfose voor Dirk Enschede Oogstplein

3 mei 2021

Na 4 weken verbouwen, opende de Dirk op het Oogstplein gisteren zijn deuren. Een ware metamorfose. Met een nieuw plafond en vloer, nieuwe stellingen en nieuwe indeling kun je bijna spreken van een totaal nieuwe winkel.Lees verder

DekaMarkt laat klanten weer racen

8 april 2021

Het succes van Max Verstappen zorgt voor vele racefans in het land. Na het succes van vorig jaar start DekaMarkt deze week met een vervolg op de spaaractie Race Blocks. Hierbij bouwen de nieuwe spaarders een compleet nieuw racecircuit en breiden de bestaande spaarders hun set van vorig jaar uit met nieuwe racebaanonderdelen en racewagens. Klaar voor de start, racen maar!
Lees verder

DekaMarkt geeft ARTIS steuntje in de rug

1 februari 2021

Vanaf zondag 31 januari kunnen de klanten van DekaMarkt voor de 17de keer sparen voor gratis toegangskaarten voor ARTIS. Tot en met zaterdag 13 maart ontvangt de klant bij elke 25 euro aan boodschappen 1 ARTIS-spaarzegel en wekelijks bij wisselende actieproducten extra ARTIS-spaarzegels. Bij 15 zegels is de kaart vol en kan deze bij de entree van ARTIS gebruikt worden als toegangsticket.
Lees verder

Race Blocks van DekaMarkt beste campagne 2020

15 december 2020

De in het voorjaar van 2020 door DekaMarkt georganiseerde spaaractie Race Blocks heeft de PromZ Premium Campagne 2020 gewonnen. De jury roemde de originaliteit van het promotionele product en de lef van DekaMarkt om deze premiumcampagne in coronatijd door te zetten, ondanks het feit dat de Formule 1 in Zandvoort dit jaar niet doorging. Peter van Gestel reikte namens de redactie van PromZ Magazine de prijs afgelopen donderdag uit aan Bas Snetselaar en Miklos Markovits van Interimage Global, de loyalty partner van DekaMarkt.
Lees verder

De laagste prijzen nu ook in Emmen

17 november 2020

Sinds vanochtend profiteren de inwoners van Emmen van de laagste prijzen van Nederland. In het stadshart van Emmen nam Dirk zijn intrek in een spiksplinternieuw pand naast het overdekte winkelcentrum en Wildlands Adventure Zoo. Vorige week opende Dirk zijn eerste Drentse vestiging in Assen.  

Lees verder

DekaMarkt viert vakmanschap met volledig nieuw winkelbeeld

4 november 2020

De afgelopen maanden werkte DekaMarkt aan de ontwikkeling van een geheel nieuw winkelbeeld. Vandaag opende de eerste pilotvestiging in Heemstede die volledig in het teken staat van het vieren van vakmanschap. Met de kernwaarden dagelijks inspirerend, verfrissend verantwoord en uitzonderlijk attent zet DekaMarkt een winkel neer die meer aansluit op de klantwensen van deze tijd: naast het ijzersterke aanbod in vlees, brood en groente & fruit is er meer aandacht voor gemak, logische shoppingroutes en een forse uitbreiding van het assortiment.

Lees verder

DekaMarkt rolt Brood Box na succesvolle pilot verder uit

26 oktober 2020

Op 14 september startte DekaMarkt een pilot met de zogenaamde Brood Box van Too Good To Go. Drie filialen van de supermarktformule boden dagelijks verschillende broodproducten van de dag ervoor aan via de app.  In 4 weken tijd kochten klanten 300 Brood Boxen en bespaarden zo 750 kilo aan CO2 uitstoot. Een succes dat naar meer smaakt!Lees verder