Nieuws

DekaMarkt wint SmartSpotter Promo Compliance Award 2021

11 januari 2022

Met een totaalscore van 8,2 wint DekaMarkt de prestigieuze prijs voor de retailer waar afspraken het meest worden nagekomen op de winkelvloer. De titel wordt voor het vijfde jaar op rij door SmartSpotter uitgereikt.

Lees verder

Klanten van Dirk schenken ruim 44.000 euro aan CliniClowns

14 december 2021

Voor de achtste keer op rij doneerden klanten van Dirk van den Broek de afgelopen weken hun statiegeldbonnen aan CliniClowns. De actie van de supermarkt bracht dit jaar €44.043,12 op.

Lees verder

Hoera, DekaMarkt nu ook in Weesp!

19 november 2021

Na een ombouwperiode van slechts enkele dagen opende de laatste voormalig DEEN-supermarkt aan de Amstellandlaan in Weesp vanochtend zijn deuren als een DekaMarkt. Hiermee komt de ombouwperiode van de 19 voormalig DEEN-supermarkten die DekaMarkt overnam tot een eind. Onder toezicht van diverse omwonenden knipte supermarktmanager Moshe Daniel het lintje door en heette iedereen welkom in zijn nieuwe supermarkt. De eerste 200 klanten konden rekenen op een gratis bos bloemen.

Lees verder

Purmerend en Breezand zijn een DekaMarkt rijker

12 november 2021

Na een korte ombouwperiode openden de voormalig DEEN-supermarkten op de Zandvaart in Breezand en op de Wagenweg in Purmerend vanochtend hun deuren als een DekaMarkt. Onder toezicht van diverse omwonenden knipten supermarktmanagers Peter Lammers (Breezand) en Haiko Sehr (Purmerend) het lintje door en heetten iedereen welkom in hun nieuwe supermarkt. De eerste bezoekers konden rekenen op een gratis boeket bloemen.

Lees verder

Dirk van den Broek opent twee nieuwe winkels

28 oktober 2021

Dirk van den Broek breidt haar supermarktformule verder uit en opent in februari volgend jaar twee nieuwe winkels. De 127ste en 128ste winkel van Dirk van den Broek openen in Utrecht en Zevenbergen. In Utrecht betreft het een overname van een bestaande supermarkt in winkelcentrum Overvecht. In dit belangrijke stadsdeelwinkelcentrum krijgt de tweede Dirk van Utrecht een totaaloppervlakte van maar liefst 1.600 vierkante meter. Met het brede aanbod vinden klanten hier gegarandeerd al hun dagelijkse boodschappen. De winkelruimte in het centrum van Zevenbergen heeft een oppervlakte van ruim 1.300 vierkante meter en is gelegen aan de Molenstraat. Met de winkel in Zevenbergen staat de teller voor Dirk van den Broek alweer op negen locaties in Noord-Brabant.

Lees verder

DekaMarkt en Dirk versterken onderscheidend vermogen

11 oktober 2021

Detailresult Groep (DRG), het moederbedrijf van supermarktformules DekaMarkt en Dirk, kondigt aan dat beide formules individueel lid willen worden van inkooporganisatie Superunie. Nadat eerder dit jaar de operationele en commerciële aansturing bij de formules zelf werd belegd, is dit een logische vervolgstap voor de zelfstandige positionering van de supermarktformules.

Lees verder

DekaMarkt opent volgende 2 voormalig DEEN-winkels

24 september 2021

Na een korte ombouwperiode openden de voormalig DEEN-supermarkten op de Pampuslaan in Amsterdam IJburg en op de Laarderweg in Bussum vanochtend hun deuren als een DekaMarkt. Onder toezicht van diverse omwonenden knipten supermarktmanagers Robert van Stralen (Amsterdam) en Jaron Heere (Bussum)  het lintje door en heetten iedereen welkom in hun nieuwe supermarkt. De eerste bezoekers konden rekenen op een gratis boeket bloemen.

Lees verder

Dirk van den Broek wint voor vijfde jaar op rij Beste Folder Awards

16 september 2021

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar heeft Dirk van den Broek de award voor Beste Folder in de categorie Supermarkt en Slijterij gewonnen. Zowel de papieren- als de online folder van Dirk komt hier als winnaar uit de bus. Ook ging de prijs voor de overall winnaar naar beide folders van Dirk. Dit werd gisteravond bekendgemaakt tijdens het Catch the Shopper-event bij InnStyle in Maarssen.

 

Lees verder

Lekker thuiskomen met Dirk 2.0

25 augustus 2021

Na een succesvolle thuiskom-actie op Schiphol in 2019 verwelkomde supermarktketen Dirk van den Broek afgelopen weekend bij grensovergang Hazeldonk terugkerende vakantiegangers met een gratis bigshopper vol thuiskom-boodschappen. Dirk deed voor de thuiskomers de eerste handige en noodzakelijke boodschappen. Voor de lekkere trek en een eerste ontbijtje. Zo kon het vakantiegevoel nog even vastgehouden worden en een zachte landing worden gemaakt, voordat het gebruikelijke, dagelijkse leven weer van start gaat.

Lees verder

Dirk zet volgende stap in verduurzaming kipassortiment

9 juli 2021

Al ruim een jaar prijkt het Beter Leven keurmerk met 1 ster op alle kipvleeswaren bij Dirk. Maar per eind 2023 kiest Dirk ook voor een ondergrens van 1 ster Beter Leven op het verse kip assortiment.

Lees verder

Derde statiegeldactie van Dirk van den Broek voor Jantje Beton van start

8 juni 2021

Vandaag gaven Dave Ensberg-Kleijkers (directeur-bestuurder van Jantje Beton) en Jos van der Jagt (supermarktmanager van Dirk van den Broek) het startsein voor de derde statiegeldactie voor Jantje Beton. In alle Dirk filialen kunnen klanten vanaf vandaag t/m zaterdag 17 juli hun statiegeldbon schenken aan Jantje Beton.

Lees verder

Dirk en DekaMarkt zullen worden verzelfstandigd

10 januari 2022

Detailresult Groep (DRG), het moederbedrijf van de supermarktformules DekaMarkt en Dirk, meldt dat de organisatiewijziging van de supermarktformules inmiddels succesvol is afgerond. Nadat in 2021 de operationele en commerciële aansturing bij de formules zelf werd belegd, kondigt DRG vandaag het voornemen aan om beide supermarktformules als twee afzonderlijke juridische entiteiten naast DRG verder te laten gaan. Beide formules blijven vanwege de schaal- en synergievoordelen onveranderd gebruik maken van de logistiek, productiebedrijven en het servicekantoor van DRG.

Lees verder

Hoera, DekaMarkt nu ook in Veenendaal

8 december 2021

Vanochtend opende DekaMarkt een nieuwe winkel op het Scheepjeshof in Veenendaal. Na de overname van 19 voormalig DEEN-winkels en de toevoeging van deze nieuwe winkel komt de teller op 99 DekaMarkt vestigingen. Een mijlpaal voor de van oorsprong Noord-Hollandse supermarktketen.

Lees verder

Slijterijen Dirk van den Broek worden Super Dirck 3

18 november 2021

Dirk van den Broek en slijterijketen DirckIII verstevigen hun samenwerking. Deze maand krijgen alle slijterijen in de supermarktfilialen van Dirk van den Broek een nieuwe naam: Super Dirck 3. Deze naamswijziging is uiteraard een knipoog naar onze zusterbedrijf DirckIII. Voor ons is die nieuwe naam ook een logische stap. Want zo zijn we extra herkenbaar en benadrukken we we extra scherp zijn op assortiment en prijs. Hiermee helpen we elkaar met een herkenbare naam en uitstraling voor klanten. De aankondiging komt krap een maand nadat Dirk van den Broek bekend heeft gemaakt twee nieuwe winkels te openen in februari volgend jaar. Daarnaast verwacht de supermarktformule om in de komende jaren flink uit te breiden in winkels en assortiment.

Lees verder

Broek op Langedijk en Heerhugowaard zijn een DekaMarkt rijker

5 november 2021

Na een korte ombouwperiode openden de voormalig DEEN-supermarkten op het Marktplein in Broek op Langedijk en aan de Hortensialaan in Heerhugowaard vanochtend hun deuren als een DekaMarkt. Onder toezicht van diverse omwonenden knipten supermarktmanagers Martijn Schelfhout (Broek op Langedijk) en Benjamin Lieshout (Heerhugowaard) het lintje door en heetten iedereen welkom in hun nieuwe supermarkt. De eerste bezoekers konden rekenen op een gratis boeket bloemen.

Lees verder

Monnickendam en Almere zijn een DekaMarkt rijker

22 oktober 2021

Na een korte ombouwperiode openden de voormalig DEEN-supermarkten op de Graaf Willemlaan in Monnickendam en aan de Brink in Almere vanochtend hun deuren als een DekaMarkt. Onder toezicht van diverse omwonenden knipten supermarktmanagers Menno van Putten (Monnickendam) en Malika Bejja (Almere) het lintje door en heetten iedereen welkom in hun nieuwe supermarkt. De eerste bezoekers konden rekenen op een gratis boeket bloemen.

Lees verder

Castricum en Limmen zijn een DekaMarkt rijker

8 oktober 2021

Na een korte ombouwperiode opende de voormalig DEEN-supermarkten op de Torenstraat in Castricum en op de Berkenlint in Limmen vanochtend gelijktijdig hun deuren als DekaMarkt. Onder toezicht van diverse omwonenden knipten supermarktmanagers Marco Paarlberg (Castricum) en Sebastiaan van Duist (Limmen) het lintje door en heetten iedereen welkom in hun nieuwe supermarkten. De eerste 200 klanten konden rekenen op een gratis bos bloemen.

Lees verder

Hattrick voor Dirk: Dirk van den Broek voor derde keer bekroond tot Beste Supermarkt van Nederland

24 september 2021

Dirk van den Broek mag opnieuw een felbegeerde publieksprijs toevoegen aan de prijzenkast. Voor het derde achtereenvolgende jaar is Dirk van den Broek uitgeroepen tot Beste Supermarkt van Nederland. Maar liefst 294.000 consumenten brachten hun stem uit, waar Dirk in de categorie ‘Supermarkten’ de meeste stemmen van ontving.

 

Lees verder

DekaMarkt start met ombouw van 19 voormalige DEEN-supermarkten

13 september 2021

DekaMarkt opent vanaf deze week 19 nieuwe winkels op feestelijke wijze. De nieuwe winkels betreffen de voormalig DEEN-filialen die DekaMarkt recent heeft overgenomen. Deze winkels worden omgebouwd naar DekaMarkt en openen de komende weken gefaseerd hun deuren. De eerste twee winkels openen  op zaterdag 18 september aan de Clomp in Zeist en aan de Molenzicht in Waarland.

Lees verder

99ste winkel van DekaMarkt komt in Veenendaal

23 augustus 2021

Eind van dit jaar opent DekaMarkt een winkel in winkelcentrum Scheepjeshof in Veenendaal. Op de planning staan al 19 nieuwe winkels die in het najaar geopend worden. Veenendaal wordt aan deze lijst met openingen toegevoegd. Met de winkel in Veenendaal komt het aantal DekaMarkt winkels op 99.    

Lees verder

Meer ruimte voor vers bij DekaMarkt Koog aan de Zaan

7 juli 2021

Vanochtend vroeg opende supermarktmanager Patrick Gijssen de deuren van zijn vernieuwde DekaMarkt op de Molenwerf in Koog aan de Zaan. Door het toevoegen van de ruimte van de voormalige kapper komen er meer vierkante meters beschikbaar voor vers. Ook werden er bijna 1400 nieuwe artikelen extra toegevoegd aan het assortiment. Nog meer keuze dus!

Lees verder

Splinternieuwe Dirk vestigt zich op voormalige plek Harders Plaza

22 juni 2021

Vanochtend opende supermarktmanager Michel Klinkert de deuren van zijn nieuwe Dirk op de voormalige plek van uitgaanscentrum Harders Plaza. Vijf jaar lang huisde de supermarktketen in een noodpand, maar vanaf vandaag doet Harderwijk zijn boodschappen in een volledig nieuw pand.Lees verder

De tijd is rijp: Marcel Huizing overhandigt petitie aan Tweede Kamer

8 juni 2021

Vanmiddag heeft Marcel Huizing, algemeen directeur Dirk van den Broek, de petitie 'de tijd is rijp' aangeboden aan de Tweede Kamercommissie voor Financiën.  Meer dan 52.000 Nederlandse burgers tekenden de petitie om de btw op groente en fruit te verlagen van 9% naar 6%. De supermarktketen hoopt hiermee de overheid te overtuigen om de belasting  te verlagen zodat gezonde, verse producten voor meer mensen dagelijks toegankelijk worden en een gezonde levensstijl binnen handbereik ligt. 

Lees verder

DekaMarkt doneert deel bloemenopbrengst aan Pink Ribbon

5 januari 2022

Pink Ribbon vraagt in het najaar door middel van allerlei acties extra aandacht voor borstkankeronderzoek. DekaMarkt kwam ook in actie en heeft in alle winkels speciale boeketten verkocht waarbij een deel van het aankoopbedrag gedoneerd werd aan Pink Ribbon.

Lees verder

Omgekeerde pop-up supermarkt TKRAMREPUS

24 november 2021

Knappe Koppen openen eerste supermarkt waar je niks kan kopen voor de Voedselbank.

Lees verder

Een nieuwe plek voor DekaMarkt Stompetoren

17 november 2021

Vernieuwd, vergroot en ververst. Zo kun je de nieuwe DekaMarkt op het Schermerplein het beste omschrijven. Slechts een paar honderd meter verderop, maar een wereld van verschil. In de nieuwe supermarkt is er ruimte voor een grote bakkerij afdeling, een uitgebreide versafdeling, ultraverse maaltijden, kwaliteitsvlees uit eigen slagerij, bloemen, zelfscankassa’s en ruim 5000 nieuwe producten. Maar nog altijd wel met de vertrouwde kwaliteit van DekaMarkt.

Lees verder

Amsterdam en Bergen zijn een DekaMarkt rijker

29 oktober 2021

Na een korte ombouwperiode openden de voormalig DEEN-supermarkten aan de Lange Vonder in Amsterdam en op Plein 4 in Bergen vanochtend hun deuren als een DekaMarkt. Onder toezicht van diverse omwonenden knipten supermarktmanagers Robin Munneke (Amsterdam) en Marcel Monincx (Bergen) het lintje door en heetten iedereen welkom in hun nieuwe supermarkt. De eerste bezoekers konden rekenen op een gratis boeket bloemen.

Lees verder

DekaMarkt opent eerste twee winkels in Almere

15 oktober 2021

Na een ombouwperiode van maar enkele dagen opende de voormalig DEEN-supermarkten aan de Regenboogweg en aan de Rembrandstraat in Almere vanochtend gelijktijdig hun deuren als DekaMarkt. Onder toezicht van diverse omwonenden knipten supermarktmanagers Thom Bijlaard (Regenboogweg) en Peter de Rijk (Rembrandtweg) het lintje door en heetten iedereen welkom in hun nieuwe supermarkten. De eerste 200 klanten konden rekenen op een gratis bos bloemen.

Lees verder

Weer 2 voormalig DEEN-winkels open als DekaMarkt

1 oktober 2021

Na een korte ombouwperiode openden de voormalig DEEN-supermarkten op de Westerblokker in Blokker en op het Raadhuisplein in Hoogkarspel hun deuren als een DekaMarkt. Onder toezicht van diverse omwonenden knipten supermarktmanagers Frans van der Blonk (Hoogkarspel) en Melvin Diephuis (Blokker) vanochtend vroeg het lintje door en heetten iedereen welkom in hun nieuwe supermarkt. De eerste bezoekers konden rekenen op een gratis boeket bloemen.

Lees verder

DekaMarkt opent eerste 2 voormalig DEEN-winkels

20 september 2021

Afgelopen zaterdag opende DekaMarkt tegelijkertijd zijn deuren aan De Clomp in Zeist en aan de Molenzicht in Waarland. Na een korte ombouwperiode prijkt nu het DekaMarkt logo op de eerste twee puien. Hiermee trapt de supermarktketen de ombouw van de 19 overgenomen winkels van DEEN af. 

Lees verder

DekaMarkt bereikt mijlpaal van 200.000 Magic Boxen

6 september 2021

Klanten van DekaMarkt en gebruikers van Too Good To Go zijn goed bezig! Inmiddels zijn er namelijk 200.000 Magic Boxen verkocht via Too Good To Go. Dit staat gelijk aan 100 x een vlucht om de wereld, waardoor we 500.000 kg CO2 bespaarden. Met de overname van 19 Deen winkels en de komst van een nieuwe DekaMarkt in Veenendaal breidt de supermarktketen uit met 20 nieuwe locaties, zodat nog meer klanten kunnen bijdragen aan het voorkomen van voedselverspilling.

Lees verder

DekaMarkt kan beginnen met ombouw 19 DEEN filialen

9 juli 2021

Vandaag is bekend geworden dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de verkoop van DEEN heeft goedgekeurd. Van de 80 DEEN winkels gaan 19 filialen naar DekaMarkt. Ook neemt DekaMarkt het distributiecentrum in Beverwijk en de warme keuken in Hoorn over. De overnemende partijen werken de komende maanden samen met Deen de details van de transactie verder uit, waarna deze formeel kan worden afgerond. De ombouw van de betreffende DEEN-winkels start direct daarna.

 

Lees verder

De beste Dirk van Nederland staat in Amsterdam

5 juli 2021

Abdellah Hamcha is een gelukkig man. Met zijn team zorgde hij er voor dat Dirk Amsterdam IJdoornlaan er met de winst vandoor ging in de interne winkelwedstrijd van de supermarktketen. Marcel Huizing, directeur Dirk, en Martin Schuurmans, operationeel manager, maakten de winnaars digitaal bekend.Lees verder

Beste DekaMarkt van Nederland bekend

9 juni 2021

Dinsdag 8 juni stond rood omcirkeld in de agenda’s van de 11 finalisten van de interne winkelwedstrijd. Op deze dag maakten Ralf Simons en Dirk Kat, directie van DekaMarkt, de beste DekaMarkt van Nederland bekend door een bezoek aan het winnende filiaal te brengen. De heren parkeerden hun auto uiteindelijk bij DekaMarkt Wormerveer waar zij supermarktmanager Ben Zwirs en zijn team feliciteerden met de winst! 

Lees verder

DekaMarkt uitgeroepen tot klantvriendelijkste supermarkt

1 juni 2021

Uit het meest recente marktonderzoek van Marketresponse komt DekaMarkt als klantvriendelijkste supermarkt uit de bus. Klanten geven het bedrijf een 8- en prijzen het vriendelijke personeel dat altijd een stapje extra zet. Een primeur voor DekaMarkt! Niet eerder won de supermarktketen deze prijs.
Lees verder