Nieuws

Bouw je eigen boerderij bij DekaMarkt

Houd dieren in de stal, kweek je eigen groenten in de groeikas en breng jouw melk weg in de melkwagen. Bij DekaMarkt leren jonge klanten met behulp van Blocks, de nieuwe spaaractie, alles over de boerderij door er zelf eentje te bouwen en steken ze spelenderwijs informatie op over de herkomst van producten. 

Directeur Pieter Rozendaal licht de spaaractie toe: “We weten van al onze versproducten waar ze vandaan komen, want we werken nauw samen met onze boeren, telers en producenten. Op die manier houden we grip op de kwaliteit en betaalt de klant nooit teveel. Kinderen zijn echter steeds minder bewust van de herkomst van producten. We hopen ze met deze spaaractie  op speelse wijze  te informeren over waar hun eten en drinken vandaan komt en daarnaast leren ze allerlei leuke weetjes over het boerenleven. En natuurlijk sparen ze stukje voor stukje hun eigen boerderij bij elkaar. ”

Spaar ze allemaal
Van zondag 21 april t/m zaterdag 8 juni spaar je de 45 verschillende Blocks bij elkaar. Bij elke 15 euro aan boodschappen en bij bepaalde actieproducten ontvang je een gratis zakje Blocks. Om je alvast op weg te helpen, krijg je op vrijdag 19 en zaterdag 20 april een gratis 4-delig startpakket bij 25 euro aan boodschappen. Daarnaast ontvang je elke week een unieke special bij aankoop van specifieke actieproducten. Zo maak je de boerderij compleet met een tractor, paard-en-wagen en andere specials.

Boerenverstand
Maar hoeveel weten onze overige klanten van het boerenleven? Neem de proef op de som en test jouw boerenverstand t/m 8 juni op www.dekamarkt.nl/boerenverstand. Aan het einde van de campagne wordt deze kennis beloond met leuke prijzen.