Nieuws

Burgemeester Hamming opent vernieuwde DekaMarkt Wormerveer

Inwoners van Wormerveer en omgeving kunnen weer winkelen bij DekaMarkt. Burgemeester van Zaanstad Jan Hamming en directeur van DekaMarkt Pieter Rozendaal verrichtten vanochtend de opening.

 

Jong en oud was vertegenwoordigd bij de opening. Leerlingen van groep 7 van basisschool Toermalijn uit Wormerveer voerden  een act op die helemaal in het teken stond van DekaMarkt. 

Een klant: “Ik ben heel blij dat ik weer in mijn eigen buurt boodschappen kan doen. De afgelopen maanden ging ik naar DekaMarkt Krommenie of Wormer. Ook fijne winkels, maar dit vind ik toch makkelijker.”

Metamorfose
De indeling van de winkel is helemaal op de schop gegaan. Vers neemt een prominente plek in. Bij binnenkomst valt direct de uitgebreide groente- en fruitafdeling op. Voor wie van gemak houdt biedt het assortiment verse maaltijden of een gegrilde kip uitkomst. Nieuw is de eigen slagerij met een ruime keuze aan ambachtelijk vlees. Op de broodafdeling komt de geur van versgebakken brood je tegemoet. Iets verderop worden noten gebrand. Behalve kaas kun je zelfs carpaccio laten snijden. Een kok bereidt een aantal dagen per week lekkere gerechtjes. Natuurlijk is er ook een bloemen- en plantenafdeling.

De rest van de winkel biedt volop keuze in non-food en houdbare producten zoals wijnen voor bij al dat vers. Even bijkomen tot slot kan in de koffiecorner. Parkeren is gratis. Dat kan om de winkel of in de parkeergarage.

Scan & go
Voor degenen die van gemak en snelheid houden is er een scan & go-plein. Hier scan en betaal je de boodschappen zelf bij een speciale kassa. In de winkel je boodschappen scannen en aan het eind afrekenen bij een betaalpaal kan ook.

Sponsoractie
DekaMarkt heeft 5000 euro ter beschikking gesteld om te verdelen over drie deelnemende sportclubs. Tot en met 16 november kunnen klanten van de winkel in Wormerveer bepalen hoe dit bedrag wordt verdeeld. Met een voucher dat ze bij besteding van 10,- aan boodschappen ontvangen, kunnen klanten ‘stemmen’ op één van de clubs.

Parkeergarage
Op 18 september 2018 stortte een deel van de tweede verdieping van de parkeergarage boven de DekaMarkt in Wormerveer in door een bezweken stalen ligger. Er ontstond alleen materiële schade. Sindsdien waren de winkel en bijbehorende parkeergarage gesloten. Na een gedegen onderzoek door deskundigen van de betrokken partijen naar de oorzaak, werd een zorgvuldig herstelplan opgesteld. Na goedkeuring door de gemeente kreeg DekaMarkt eind augustus het winkelpand en de parkeergarage opgeleverd. In anderhalve maand is de winkel volledig gerenoveerd. 

Supermarktmanager Ben Zwirs: “Ik ben supertrots op al die mensen die in zo’n korte tijd deze prachtige winkel hebben neergezet. Samen met mijn team ga ik er een succes van maken. Ik nodig iedereen uit om te komen kijken.”