Nieuws

DekaMarkt redt duizenden kilo's voedsel van de afvalberg

Vandaag werd bij DekaMarkt Velserbroek de 25.000ste Magic Box overhandigd aan een trouwe Too Good To Go gebruiker. Deze Magic Box bestaat uit producten die anders aan het einde van de dag weggegooid zouden worden. Bij alle winkels van DekaMarkt kun je voor een klein bedrag een Magic Box ophalen. Vanaf de start van de samenwerking van DekaMarkt met Too Good To Go begin maart, zijn er maandelijks al vele tienduizenden kilo’s voedsel gered.

Samen een verschil maken
Too Good To Go streeft naar een wereld zonder verspilling. Zij geloven dat iedereen een verschil kan maken. Marco Maatman, bij DekaMarkt verantwoordelijk voor Merk & Formule: “Duurzaamheid en goed zorgen voor het milieu vinden we bij DekaMarkt erg belangrijk. Wij zijn daar voortdurend mee bezig. Als supermarkt kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren om een verschil te maken in de strijd tegen voedselverspilling. Too Good To Go zorgt met de handige app ervoor dat we dit samen doen met onze klanten. En dat we vandaag, zo snel na de start, al de 25.000ste Magic Box mogen meegeven, bewijst dat dit concept werkt”.

Daniel Veenman, Key Account Manager bij Too Good To Go over de samenwerking met DekaMarkt: “We zijn trots op de inzet van alle 81 DekaMarkt filialen in Nederland die aangesloten zijn bij Too Good To Go. Met het redden van de 25.000ste Magic Box is er vandaag een mooie mijlpaal bereikt die ons helpt voedselverspilling te verminderen en positieve impact te vergroten.”   

Elke keer een verrassing
Sonja Rowoud nam de 25.000ste Magic Box in ontvangst. “Weggooien vind ik zonde. Zeker als het gaat om producten die je nog prima kunt gebruiken. Daarom maak ik regelmatig gebruik van de Too Good To Go app om een Magic Box te reserveren. Als ik toch bij DekaMarkt ben voor de boodschappen, neem ik de Magic Box meteen mee. Het is elke keer weer een verrassing wat er allemaal in zit. Net een cadeautje!”, aldus de enthousiaste vaste klant van Too Good To Go.

 

Too Good To Go
Via de app van Too Good To go kun je zien op welke locaties van DekaMarkt er nog een Magic Box beschikbaar is. Vervolgens bestel en betaal je direct in de app en haal je de Magic Box zelf op bij de desbetreffende winkel. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. Download de app en maak gebruik van het aanbod. Zo maak jij het verschil en heb je impact op het milieu!