Nieuws

DekaMarkt steunt Too Good To Go bij hun strijd tegen voedselverspilling

Vanaf vandaag kun je bij elke DekaMarkt een Magic Box ophalen. Deze Magic Box bestaat uit artikelen die anders aan het einde van de dag weggegooid zouden worden. Nu belanden ze voor een klein bedrag op het bord van een Too Good To Go gebruiker. Zo draagt supermarktketen DekaMarkt haar steentje bij tegen voedselverspilling.

Minder voedselverspilling
Too Good To Go streeft naar een wereld zonder verspilling, een wereld waarin al het voedsel dat wordt geproduceerd ook wordt geconsumeerd. “Ik vind dit een mooi streven en hier sluiten we ons als DekaMarkt graag bij aan. Ondanks onze zorgvuldige inkoop komt het voor dat we toch te veel in de winkels hebben tegen het einde van de dag. We gooien liever geen goede producten weg, want dat vinden we zonde. Na een pilot bij een aantal filialen, hebben we in korte tijd 1500 kilo voedsel gered. Door deze samenwerking geven we naar verwachting 4000 kilo voedsel per maand een tweede kans! En dit is nog maar het begin!” licht directeur Pieter Rozendaal toe.

Too Good to Go
Via de app van Too Good To go kun je zien op welke locaties van DekaMarkt er nog een Magic Box beschikbaar is. Vervolgens bestel en betaal je direct in de app en haal je het zelf op bij de desbetreffende winkel. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. Download de app en maak gebruik van het aanbod. Zo maak jij het verschil en heb je impact op het milieu!