Nieuws

Dirk geeft directeurschap uit handen

Marcel Huizing, directeur Dirk, heeft vandaag het directeurschap voor een dag overgedragen aan Melanie. De 15-jarige scholiere had het vandaag voor het zeggen als baas van Dirk. Tijdens de JINC Baas van Morgen-dag ervaren 200 kinderen die opgroeien in een omgeving met een sociaaleconomische achterstand wat de leiding hebben over een bedrijf betekent. Ze doen bovendien waardevolle contacten op voor later.

Dirk en jongeren
Marcel Huizing haalde Melanie vanochtend thuis op. Er stond haar een druk programma te wachten. Ze heeft het hoofdkantoor bezocht, veel collega’s ontmoet en mee geholpen in een filiaal. Daarna heeft zij een brainstormsessie georganiseerd over een belangrijk vraagstuk: Op welke wijze kan Dirk het beste nieuwe collega’s werven binnen de doelgroep jongeren en op welke manier binden wij ze ook op de lange termijn aan ons bedrijf?

Directeur Marcel Huizing: “Bij Dirk is de inzet van jongeren essentieel om een winkel goed te laten draaien. Het was inspirerend en verhelderend om de visie van Melanie te horen. Mijn werkdag door haar ogen bekijken, heeft mij nieuwe inzichten opgeleverd.”

Melanie, Baas van Morgen: “Met de directeur van Dirk op stap, vond ik wel spannend. Maar het bleek al snel een hele leuke dag te worden. Ik heb met veel collega’s gepraat en iedereen stond open voor mijn ideeën en adviezen. Marcel waardeerde mijn mening en gaf aan dat ik hem in de toekomst altijd kan benaderen. Dat geeft mij veel zelfvertrouwen en een fijn gevoel.”