Nieuws

Rotterdam kleurde rood voor Sophia

Afgelopen zaterdag fietsten 45 medewerkers van Dirk van den Broek zich flink in het zweet in het Topsportcentrum Rotterdam. Drie uur lang spinden zij om de realisatie van het Kinderhersencentrum in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis mogelijk te maken. In totaal haalden zij gezamenlijk 10.000 euro op voor het goede doel.

Supermarktmanager Max Belt kijkt trots rond: “Kijk eens hoe het mooi het is geworden! De winkel is iets vergroot, waardoor we meer ruimte hebben voor vers. Wist u dat we ruim 70 soorten groente en 50 soorten fruit in het assortiment hebben? Op onze bakkerij afdeling haalt u de heerlijkste verse broodjes uit eigen bakkerij en ons malse vlees komt uit onze eigen slagerij. Verder vindt u hier een uitgekiend assortiment met A-merken en ons huismerk 1deBeste. U haalt hier alles in huis om vanavond weer een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Ik hoop u snel te mogen begroeten, want mijn team en ik staan weer voor u klaar!”

Marcel Huizing, directeur Dirk, is trots: “Wat een topprestatie hebben mijn collega’s neergezet! Het was prachtig om te zien hoe verschillende afdelingen en filialen samen fietsten voor Sophia in een rood Dirk shirt. Dit jaar heb ik mijn collega’s aangemoedigd vanaf de tribune, maar volgend jaar ben ik van plan om zelf mee te doen!”

Kinderhersencentrum
De fietsmarathon bracht in totaal 628.019,- euro op. Met dit bedrag kan er nog dit jaar gestart worden met de voorbereidingen voor het Kinderhersencentrum. Diverse specialisten werken straks in het Kinderhersencentrum intensief samen. Daarnaast wordt zorg en onderzoek geïntegreerd om nieuwe behandelingen en inzichten snel en veilig bij de patiënten te brengen. Daarmee komt voor hersenaandoeningen die eerder als onbehandelbaar werden beschouwd met de oprichting van het Kinderhersencentrum zicht op therapie.