Nieuws

Verschillende culturen komen samen bij Dirk

In de kantines waar normaal gesproken personeelsleden hun broodjes eten, kwamen gisteren de geuren van de meest exotische gerechten je tegemoet. Van couscous tot bobotie en van roti tot stamppot. Medewerkers en klanten van Dirk kwamen gisteravond namelijk samen om te proeven van elkaars gerechten en meer te leren over elkaars cultuur. Dit allemaal in het kader van het Nationaal Integratie Diner (NID) die dit jaar voor de vierde keer op rij georganiseerd werd bij Dirk.Weerspiegeling samenleving
Het initiatief sluit volgens directeur Marcel Huizing perfect aan bij de samenstelling van het personeel en de klanten van Dirk. “Onze winkels zijn een weerspiegeling van de samenleving. Er komen zóveel personeelsleden en klanten met verschillende culturen bij ons over de vloer en daar zijn we trots op. Er komt dus van alles op tafel. Een ideale gelegenheid om wat meer van elkaar te weten te komen, zodat we elkaar ook beter begrijpen. Ik ben dan ook enorm blij dat we dit jaar weer meer deelnemers hebben mogen ontvangen dan voorgaande jaren.”

Restjes mee naar huis
Na het diner kregen de deelnemers een handige kunststof bewaardoos mee, zodat de restjes mee naar huis konden. Huizing: “Op deze manier gaat er niks verloren, voedselverspilling vinden we namelijk heel erg zonde bij Dirk! En de heerlijke gerechten kunnen we zo ook nog thuis met het gezin delen of doorgeven aan iemand die het nodig heeft. En we nodigen iedereen uit om volgend jaar ook mee te doen, zodat alles op gaat!”

Het NID is 8 jaar geleden als initiatief gestart door schoonmaakconcern Asito waar 10.000 mensen met meer dan 100 verschillende nationaliteiten werken. Vanuit de behoefte al die verschillende achtergronden zichtbaarder te maken, is in 2011 het plan bedacht om voor elkaar te koken en met elkaar te eten. Een gedachte waar Dirk volledig achter staat.